gépoltó rendszer, gépoltás
Gépoltás, ez az ami megvédi termelő berendezéseit. De honnan lehet azt tudni vagy vélelmezni, hogy a megfelelő gépoltó rendszer van üzembe állítva?
tűzjelző rendszer karbantartás
Téves tűzriasztás, kiürített munkahely, elmaradt haszon. Kinek éri meg? 3 alapos ok, ami jelzi a vállalatvezetés felé, hogy új tűzjelző karbantartó cégre van szükség... - Avagy: Mit szólna hozzá, ha leállítanák cégének munkáját pár hétre egy elkerülhető apróság miatt?
üvöltő tűzjelző rendszer
Hogyan lehet segíteni másodperceken belül, hogy a megzavart vásárlók megnyugodjanak, s ne legyen nagyobb zűrzavar? Egyik dunántúli üzletközpontban hatalmas hanggal indult be a tűzjelző rendszer, megbénítva a vásárlókat, akik tanácstalanul tekintgettek egymásra. Senki nem tudta eldönteni, most vajon mit kellene tenni. Nyugodtan sétálgatni tovább, intézve a bevásárlást, vagy inkább a kijárat felé indulni? Néhány óvatosabb

Tűzvédelmi oktatás tematikája

1. Tűzvédelmi jogszabályok rendszere 2. Országos Tűzvédelmi Szabályzat 3. Munkahelyi tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv 4. Alapvető tűzmegelőzési szabályok: – tűzveszélyességi osztályba sorolás, – dohányzási és nyílt láng használati tilalom. 5. Alkalomszerű tűzveszélyes tevékenység szabályai, engedélyeztetése 6. Teendők tűz esetén: – tűzjelzés – értesítés – menekülési útvonalak és vészkijáratok elhelyezkedése, szabályai – életmentés – tűzoltási feladatok
Munkánk során azt láttuk, hogy rengeteg pénzt spóroltak meg azok a vállalatok, melyeknek tűz esetén a riasztás időben működött, oltórendszerük hatékony volt, illetve tűzvédelmi rendszerük a jogszabályoknak megfelelően volt kiépítve, így nem bírságolták meg a céget, vállalkozást.
A 21. században már nem kell feltétlenül kulcscsomókkal bajlódni a munkahelyre történő bejutáshoz, beléptető rendszer figyel rá, hogy csak a jogosultsággal rendelkezők juthassanak be számukra megengedett helyre. Egy modern, jól megtervezett beléptető rendszer a nap 24 órájában éber.
A biztonságos munkakörnyezet fontos. Önnek, a munkáltatóknak, a dolgozóknak. Ráadásul érdemes arra is gondolni, hogy egy esetleges balaeset milyen hatalmas károkat képes okozni. Érintheti az egész üzleti tevékenységet vagy épp a társadalom széles rétegeit. Ugyanakkor nem csak a közvetlen okozat lehet súlyos. Az értékes emberi munkaerő kiesése a felépülés idejére, az ezzel összefüggő munkafolyamatok szünetelése,
A biztonságtechnikai rendszer (tűzjelző, tűzoltó rendszer, kamerák, riasztók) kiválasztása és kiépítése körültekintést igényel. Nagyon sok érv szól a különböző megoldások, technológiák és konkrét termékek, és nem utolsó sorban a különböző szolgáltatók ellen és mellett. Érdemes tehát jól meggondolni, hogy milyen cégre bízzuk otthonunk, tulajdonunk biztonságát.
Milyen lehetőségek vannak nagy alapterületű gyárak, üzemek, raktárak, ipari létesítmények védelmére? Ezekből válogatunk egy kis ízelítőt, a kamerákon túl….
Partnerünkként anélkül intézzük tűz- és munkavédelmét, hogy azzal Önnek a legkevesebb tennivalója legyen. Évente egyszer pedig kényelmes körülmények között szervezett partnertalálkozón látjuk vendégül és tájékoztatjuk a legfontosabb témákban.
TOP

Tényleg itt hagyja?
A tűzvédelmi oltórendszer kiválasztásának legfontosabb szempontjai.

Érdemes elolvasni, hozza meg a legjobb döntést!

A tűzvédelmi oltórendszer kiválasztásának legfontosabb szempontjai. Olvassa el, mielőtt dönt!

Kérje el ezt a hasznos anyagot most, hogy később biztosan dönthessen!